Kuchyňské nože a sekáčky Provence (31)
Nakrájet, oloupat, vykostit či naporcovat? S ostrým a speciálně uzpůsobeným kvalitním nožem bude cibule najemno, maso od kosti i sýr na plátky hravě raz dva. Pozor na prsty, jdeme na to. Více
Nakrájet, oloupat, vykostit či naporcovat? S ostrým a speciálně uzpůsobeným kvalitním nožem bude cibule najemno, maso od kosti i sýr na plátky hravě raz dva. Pozor na prsty, jdeme na to. Více
Kuchařský nůž PROVENCE Easyline 20cmKód: 260789
Nůž na chléb PROVENCE Easyline 20cmKód: 260790
Porcovací nůž PROVENCE Easyline 19cmKód: 260791
Porcovací nůž PROVENCE Easyline 15cmKód: 260792
Univerzální nůž PROVENCE Easyline 12,5cmKód: 260793
Univerzální nůž PROVENCE Easyline 8cmKód: 260794
Loupací nůž PROVENCE Easyline 7cmKód: 260799
Sekáček na maso PROVENCE Easyline 17,5cmKód: 260801
Univerzální nůž PROVENCE Wood 8cmKód: 261435
Univerzální nůž PROVENCE Wood 13cmKód: 261436
Vykošťovací nůž PROVENCE Wood 15cmKód: 261437
Nůž na sýr PROVENCE Wood 15cmKód: 261438
Nůž na chléb PROVENCE Wood 20cmKód: 261440
Porcovací nůž PROVENCE Wood 18,5cmKód: 261441
Kuchařský nůž PROVENCE Wood 20cmKód: 261442
Kuchařský nůž PROVENCE Profi 20cmKód: 261610
Loupací nůž PROVENCE Profi 7,5cmKód: 261614
Vykošťovací nůž PROVENCE Profi 15cmKód: 261615
Nůž na chléb PROVENCE Profi 20,5cmKód: 261617
Sekáček na maso PROVENCE Profi 17,5cmKód: 261618Počítali jste někdy, kolikrát za den vezmete do ruky nůž? Toto nenápadné náčiní s ostrou čepelí je nám věrným pomocníkem nejen v kuchyni. Podle toho, co se zrovna chystáte krájet, porcovat, loupat nebo otvírat je však dobré mít po ruce správný typ nože. Liší se velikostí a délkou čepele, uzpůsobením rukojeti, úpravu ostré hrany nebo velikostí.
Do vaší kuchyně si můžete z jednotlivých nožů vybrat a sestavit vlastní sadu, nebo si pořídit rovnou celý komplet s různě velkými a tvarovanými noži. Všechny ruční kráječe mají ergonomicky tvarovanou plastovou nebo dřevěnou držací část, aby se s nimi snadno a bezpečně pracovalo. Pro uložení v kuchyni je vhodné použít bloky a stojany bránící povalovaní nožů mimo své místo a případnému poranění.
Speciálním typem nožů jsou sekáčky. Mají širokou rovnou nerezovou čepel a používají se ke zpracování masa, zeleniny či bylinek. Potraviny s nimi dokážete nakrájet na jemné malé kousky. Alternativou k ručním sekáčkům jsou elektrické sekáčky potravin, které rotačním nožem zpracují ovoce, zeleninu, oříšky nebo maso na jemné kousky.