Organizace kuchyně Provence (1)
Mějte při vaření po ruce všechno, co potřebujete. Uspořádejte si vše do praktických poliček, stojanů, mís a organizérů. Pusťte se do toho, ať je vaše kuchyně přehledná a útulná. Více
Mějte při vaření po ruce všechno, co potřebujete. Uspořádejte si vše do praktických poliček, stojanů, mís a organizérů. Pusťte se do toho, ať je vaše kuchyně přehledná a útulná. Více
Spadená a rozmotaná role papírových utěrek, přeházené a rozsypané koření, mezi kterým hledáte kari deset minut, mokré utěrky přehozené přes opěradla židlí u stolu nebo ubrus či kuchyňská linka zničené od plechů a horkých hrnců. V takové kuchyni se nechce vařit nikomu z nás. Ale stačí pár drobných pomůcek, do kterých stačí investovat maximálně pár stovek a v kuchyni i jídelně může dostat všechno svůj řád.
Začněte organizovat kuchyni od toho, co potřebujete nejčastěji. Určitě to jsou utěrky. Na papírové si pořiďte držáky. Snadno na ně nasunete roli papíru a při ušpinění rukou stačí jen zatáhnout a odtrhnout. Na látkové utěrky připevněte do blízkosti dřezu nebo odkapávače háčky. Tyče s více háčky či závěsné poličky můžete využít kromě utěrek také na zavěšení náčiní a pomůcek na vaření.
Do šuplíků a zásuvek si pořiďte organizéry. Rozdělí prostor na menší přihrádky a vy si do nich snadno roztřídíte koření, jiné ingredience, menší kuchařské náčiní nebo třeba recepty a kuchařky. V některé přihrádce nechte prostor také na podložky po hrnec, abyste horké nádobí nepokládali na ubrus, kuchyňskou linku nebo dřevěnou plochu, která by se mohla poničit či ušpinit. Příbory k servírování či odkapání po umytí dejte do stojanů, nebudou se tak válet po stole a budou vždycky při ruce.
No, a nezapomeňte na ovoce. To nesmí chybět v kuchyni na lince, na jídelním stole či na konferenčním stolku v obýváku. Každý rád uzme banán, červené jablíčko nebo mandarinku a pochutná si na přísunu vitamínů. Naaranžujte tedy kousky ovoce do stylové mísy. Nejenom když čekáte návštěvu.